Workshops

Als je het leuk vindt om een workshop te komen volgen met een groepje bijvoorbeeld je vriendinnen , je familie , je collega`s enz. dan ben je van harte welkom.

Gekke Vogels !

Het lijf ( de basis) staat klaar als je komt en je kunt de rest naar eigen creativiteit invullen.

Je kunt er leuke vleugels aan maken , een gekke kuif, en grappige ogen. Alles naar eigen inzicht maar er zijn ook malletjes beschikbaar om je op weg te helpen. Je mag de vogel mooie kleuren geven met engobes( kleurpapjes ) Hoe creatiever je bent hoe mooier hij wordt.

Heb je nog nooit met klei gewerkt dan is dat voor het maken van de vogels geen enkel probleem. Alles wordt uitgelegd en het is niet moeilijk om te maken.

Duur van de workshop: 3 uur. met een uitloop van een half uur.
Maximaal aantal personen: 6
Prijs voor de workshop : 55 euro per persoon incl. een kopje koffie of thee met iets lekkers.

Werken met Porselein.

Porselein voelt een beetje als stopverf en het werken ermee is toch anders als werken met gewone klei. Het is prachtig wit en duurder als gewone klei. In deze workshop maak je een schaal van porseleinen platen. Ik zorg er voor dat de platen porselein al klaar liggen en je meteen aan het werk kunt. Je leert hoe je platen porselein kunt verwerken en wat je nodig hebt om ze aan elkaar te zetten. Verder kun je al je vragen over porselein stellen. Als de schaal klaar is kun je hem nog decoreren. Dit doe je met diverse gekleurde engobes , maar we houden natuurlijk een aantal delen ook mooi wit zodat je straks na het bakken de kleur van het porselein nog ziet.

Na het drogen worden de schalen gebakken en als je dat mooi vindt kan ik er nog een glans glazuur voor je overheen zetten, dit gebeurd altijd in overleg.

Duur van de workshop: 3 uur. met een uitloop van een half uur.
Maximaal aantal personen: 6
Prijs voor de workshop : 60 euro per persoon incl. een kopje koffie of thee met iets lekkers.

Je kunt een gekke Vogel, een porseleinen schaal of een grappige theepot komen maken. Neem contact op via het contactformulier of bel met 06-25171539.

Grappige theepotten.

Je begint met de basis en na het droog blazen van de buik maken we er een theepot van door er natuurlijk een tuit en een oor aan te monteren. Je mag er een gewone theepot van maken , maar je mag er natuurlijk ook een creatieve draai aan geven en er een fantasie theepot van maken bijvoorbeeld een vis waarvan de buik gevuld is met thee.Na 2 weken drogen wordt de theepot biscuit gebakken en daarna
breng ik een glazuurlaag aan en word hij nog een keer gebakken.
Hierna kun je hem op komen halen.

Duur van de workshop: 4 uur.
Maximaal aantal personen: 6
Prijs voor de workshop : 55 euro per persoon incl. een kopje koffie of thee met iets lekkers.